Vacsol Aqua & Azure

Arch'ın yeni teknoloji ürünü!

Vacsol Aqua & Azure

  Vacsol Aqua ve Vacsol Azure, Arch'ın yeni teknoloji ürünü aktif maddeler kullanarak geliştirdiği, zemin seviyesi üzerindeki ahşap malzemeleri mantarlara, böceklere ve termitlere karşı koruyarak çürümesini önleyen emprenye maddesidir. Her iki üründe çift vakum yöntemiyle VAC-VAC tesislerinde uygulanır. Vacsol Aqua su bazlı, Vacsol Azure solvent esaslı şeffaf emprenye maddesidir.

Vacsol Aqua ve Vacsol Azure ahşaba ne yarar sağlar? Vacsol Aqua veya Vacsol Azure kullanılarak çift vakum sistemi ile emprenye edilen ahşap malzeme doğal rengini ve emprenye öncesi boyutlarını korur. Çürüme sorunu kesinlikle ortadan kalkar. Dış cephelerde kullanılan kapı, pencere doğramaları ve başka malzeme için büyük sorun yaratan mantar, böcek ve termit gibi zararlıların neden olduğu tahribat önlenir. Özellikle doğramalar gibi bu niteliklere sahip ahşap yapı malzemeleri alüminyum, plastik gibi başka yapı malzemelerine karşı kesin bir üstünlük kazanmaktadır. Emprenye maddesinin çabuk kuruma özelliğinden ötürü, emprenyeli malzeme 48 saat gibi kısa bir süre sonra boyanabilir ve yapıştırılabilir. Özel bir boya ve yapıştırıcı gerektirmez. Su basman seviyesinin üzerindeki ahşap için uygundur. Vacsol Aqua ve Vacsol Azure, metal bağlantı elemanları üzerinde korozyona neden olmaz, hatta koruyucu bir etkisi vardır.

Vacsol Aqua ve Vacsol Azure ahşaba nasıl uygulanır?
 Vacsol Aqua ve Vacsol Azure, aşağıdaki işlemler dizisinden oluşan VAC-VAC çift vakum yöntemi ile ahşaba uygulanır. Kullanılan tesis tam otomatiktir ve kullanılan programa göre, emprenye işlemi 60-75 dakika sürmektedir.

  • İşlenmiş ahşap malzeme emprenye kazanı içine konularak,ilk vakum uygulaması ile hücrelerin içindeki hava boşaltılır.
  • Vakum altında kazana Vacsol Aqua veya Vacsol Azure ile doldurulur ve denetimli bir şekilde atmosfer basıncı ya da düşük basınçta ahşap malzemeye emdirilir.
  • Emprenye maddesi boşaltılır. Yüzey ıslaktır.
  • İkinci bir vakum uygulaması ile yüzeyinin kuruması sağlanan emprenyeli ahşap malzeme dışarı alınır.


  • Bir sorunuz var veya özel bir teklife mi ihtiyacınız var?

    Tüm sorularınıza cevap bulmak ve bilgi almak için Whatsapp, SMS veya Çağrı yolu ile bize ulaşabilirsiniz.
    Özel bir teklif veya talepte bulunmak için lütfen çağrı yöntemini kullanınız.

    +90 (212) 727 0695
    +90 (212) 727 8523