Tik Yağı

Doğal yağların karışımıdır.

Tik Yağı

  Bahçe parkesi, dek, yüzme havuzu kenarları, banklar, bahçe mobilyaları, tekne güverteleri gibi yoğun olarak suya maruz kalan ve dış ortamlarda kullanılan ahşapların kolay ve hızlı bakımı için tasarlanmıştır. Mumlu yapısı sayesinde yarattığı yüzey ile su geçirmezlik katsayısını yükselterek ahşabın suya karşı korunmasını sağlarken, ömrünü uzatır.

Katı Madde İçeriği Nedir? İçerisindeki katı madde oranı % 52'dir. Katkı maddesi olarak kurşun içermez.

Nasıl Uygulanır?
 HEMEL Tik Yağı kullanıma hazırdır. İnceltme istemez. Uygulama için yassı bir fırça ile temiz ve kuru bir bez yeterlidir. Önce ilk kat yağ fırça ile yüzeye sürülür. Yaklaşık bir dakika sonra fırça ile sürülen yağın üzerinden temiz bez ile tekrar bir geçmekte fayda vardır. Bu yolla yağın yüzeye eşit oranda yayılması, dolayısıyla eşit oranda emilme sağlanır. Bu işlem sırasında sürülen katın çok kalın olmamasına özen göstermenizde fayda vardır. İkinci katı uygulamak için bir gün beklenir.

Uygulama Esnasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

  • Yağmurlu veya çok sıcak günlerde uygulama yapmayınız.
  • Uygulamadan önce zemini toza karşı nemli bir bezle iyice temizleyiniz.
  • Eğer uygulanacak zeminde zımparalama işlemi gerekiyorsa 150-180 no. zımpara kullanmanız tavsiye edilir.
  • Yeni ahşaplara yapılacak uygulamalardan önce, ahşabın mutlaka 150-180 no. zımpara ile zımparalanması tavsiye olunur.
  • Uygulamadan sonra kutunun kapağını iyice kapatınız. Hava alması durumunda kutunun içinde, yüzeyde kuruma ve tabaka oluşturma durumu söz konusu olacaktır.
  • Kaç kat sürülür? Genellikle tek kat uygulama yeterlidir. Ancak yüksek emiciliği olan ahşaplarda ve zorlu hava koşullarına maruz kalan yerlerde ikinci kat sürülmesi önemle tavsiye edilir.

    Kaplama/Uygulama Alanı Ne Kadardır?Düz yüzeylerde, 1 litre HEMEL Tik Yağı ile, tek katta 18 ila 22 m2 alan kaplamak mümkündür.

    Kuruma Süresi Ne Kadardır? Ortalama 20°C ısıda ve yeterli hava akımı bulunan ortamlarda HEMEL Tik Yağı 4 saat içinde dokunma kuruluğuna ulaşır. 2. katın uygulanabilmesi için en az 16 saat beklenmelidir.

    Bakımı Nasıl Yapılmalı? HEMEL Tik Yağı'nın bakımı ahşabın maruz kaldığı şartlara göre 1 ila 2 yılda bir yapılmalıdır. Bakımı yapılacak yüzeyler, temizlendikten sonra hafifçe zımparalanmalı ve nemli bir bezle yüzeyin tozdan iyice temizlenmesi sağlanmalıdır. Bakımlarda genelde tek kat HEMEL Tik Yağı yeterli olacaktır. Ancak zorlu hava koşullarına bağlı olarak zamanından önce yıpranmış yüzeylere ikinci bir kat sürülmesinde fayda vardır.



    Bir sorunuz var veya özel bir teklife mi ihtiyacınız var?

    Tüm sorularınıza cevap bulmak ve bilgi almak için Whatsapp, SMS veya Çağrı yolu ile bize ulaşabilirsiniz.
    Özel bir teklif veya talepte bulunmak için lütfen çağrı yöntemini kullanınız.

    +90 (212) 727 0695
    +90 (212) 727 8523