Sayerlack Su Bazlı Parke Cilası

HEM SU BAZLI, HEM AŞINMA DİRENCİ YÜKSEK

Sayerlack Su Bazlı Parke Cilası

  VS 5341, tek ya da çift komponentli olarak kullanabileceğiniz, esnek, yüzey sertliği ve aşınma direnci son derece yüksek, yarı mat, su bazlı bir parke cilasıdır. Özel sertleştiricisi AH 1547 sayesinde, aşınmaya karşı direnci artar, yüzey sertliği ideal düzeye ulaşır. Sayerlack VS 5341, yoğun trafiği olan tüm mekânlar için idealdir. İşyerlerinde olduğu gibi, evlerde de rahatlıkla kullanılır. Su bazlı oluşuyla, hem uygulayanlar, hem kullananlar için, sağlıklı ve güvenlidir. Fırça ve ruloyla, kolayca uygulanır, bakımı kolayca yapılır.

Vacsol Aqua ve Vacsol Azure ahşaba ne yarar sağlar? Vacsol Aqua veya Vacsol Azure kullanılarak çift vakum sistemi ile emprenye edilen ahşap malzeme doğal rengini ve emprenye öncesi boyutlarını korur. Çürüme sorunu kesinlikle ortadan kalkar. Dış cephelerde kullanılan kapı, pencere doğramaları ve başka malzeme için büyük sorun yaratan mantar, böcek ve termit gibi zararlıların neden olduğu tahribat önlenir. Özellikle doğramalar gibi bu niteliklere sahip ahşap yapı malzemeleri alüminyum, plastik gibi başka yapı malzemelerine karşı kesin bir üstünlük kazanmaktadır. Emprenye maddesinin çabuk kuruma özelliğinden ötürü, emprenyeli malzeme 48 saat gibi kısa bir süre sonra boyanabilir ve yapıştırılabilir. Özel bir boya ve yapıştırıcı gerektirmez. Su basman seviyesinin üzerindeki ahşap için uygundur. Vacsol Aqua ve Vacsol Azure, metal bağlantı elemanları üzerinde korozyona neden olmaz, hatta koruyucu bir etkisi vardır.

Nasıl uygulanır?
 VS 5341 Sayerlack Su Bazlı Parke Cilası fırça ve rulo ile kolaylıkla sürülür. Rulo ile uygulamak için cila %2-3 oranında suyla inceltilmelidir.

  • Her tür çatlak ve boşluğu, talaş tozu ve sertleştirici katılmamış VS 5341'in karışımıyla hazırlanan macunla doldurun.
  • Macun tamamen kuruduktan sonra yüzeyi 80-120 no. zımpara kağıdıyla zımparalayın. Oluşan tozu elektrik süpürgesiyle yüzeyden alın.
  • VS 5341'in ilk katını, sertleştirici eklemeden yüzeye uygulayın. İlk kat yüzeye çok iyi yayılarak sürülmeli ve yüzeyde yığılma olmamalıdır.
  • İlk katın kuruması için en az 6 saat bekleyin.
  • Yüzey tamamen kuruduktan sonra zımparalayın. Elle zımpara için 150-180 numara; ya da makine ile 220-240 numara zımpara kağıdıyla yüzeyi zımparalayın.
  • Zımparadan sonra yüzeyi tozdan arındırın ve VS 5341 içerisine %10 oranında AH 1547 sertleştirici ekleyerek 1-2 saat arayla, katlar arasında zımpara yapmadan, 2 kat daha sürün. AH 1547 sertleştiriciyi bir sopa veya spatula yardımıyla cilayı karıştırırken ekleyin. Karıştırma işlemi çok hızlı yapılmamalı, sertleştirici karıştırma sırasında yavaş yavaş eklenmelidir. Sertleştiricinin konduğu ölçü kabının kuru ve temiz olmasına dikkat edilmelidir. Sertleştirici eklendikten sonra karıştırma işlemi bırakılmalı ve cila uygulamaya geçmeden 10 dakika dinlendirilmelidir. Gerekli durumlarda inceltme için %3-5 oranında su eklenebilir. Ancak, su sertleştirici karıştırıldıktan sonra eklenmelidir.
  • İroko, merbau, vb. reçineli ahşap türlerin bünyesinde renk içeren maddeler bulunur ve bunlar cila uygulaması sırasında çözünür. Bu çözünmeyi engellemek için bu tip parkelerde VS 5341'in ilk katını da %10 oranında AH 1547 sertleştirici ekleyerek sürün ve 12 saat bekledikten sonra zımpara yapın. Zımparadan sonra VS 5341 içerisine %10 oranında AH 1547 sertleştirici ekleyerek 1-2 saat arayla 2 kat daha sürün.
  • VS 5341 uyguladığınız mekânı, uygulama sırasında ve sonrasında, kurumayı sağlamak için çok iyi havalandırın.
  • Cilalı parke zemine,uygulamadan bir gün sonra basılmalıdır. Cilalı zeminin üzerine halı yaymak veya temizlik yapmak için en az 3 gün beklenmelidir.

  • Uygulama Miktarı:

  • Her kata 80-100g/m2 sürecek şekilde, 5 litre VS 5341 cila ve AH 1547 sertleştiricisi ile 3 katta yaklaşık 20-22m2 alan cilalanır. Ürünün hiçbir bölgede yığılmamasına dikkat edilmelidir.
  • Yüzeye belirtilen miktardan fazla sürüldüğünde cilanın kuruma süresi uzayacaktır.
  • Bakım: VS 5341 sürülmüş yüzeylerin bakımı için yüzeyi önce 150 numara zımparayla zımparalayın. Yüzeyi temizleyin. Ardından bir veya iki kat VS 5341 cilayı %10 oranında AH 1547 sertleştirici ekleyerek sürün.

    Dikkat: VS 5341 Sayerlack Su Bazlı Parke Cilası donmaya karşı korunmalı ve 5°C'nin altındaki sıcaklıklarda kesinlikle saklanmamalıdır. -Cila 10°C'nin altındaki sıcaklıklarda uygulanmamalı ve kurumaya bırakılmamalıdır. İnceltme için içme suyu kullanılmalıdır.

    AC 1400/XX Su Esaslı Parke Renklendirici, XA 1327 Renk Stabilitörü: Dekoratif amaçlı olarak, parkelerin renklendirilmesi için kullanılan konsantre renklendiricilerdir. İstenilen renk tonuna göre 1:20'ye kadar su ve XA1327 renk stabilitörü kullanılarak inceltilebilir. İnceltme için kullanılacak su miktarının yarısı kadarı XA1327 renk stabilitörü olmalıdır. Hazırlanan karışım parkenin yüzeyine cila bezi ile sürülmelidir. XA 1327 sayesinde renk tüm yüzeye eşit yayılır; ek yeri ve dalga yapmaz. Geniş yüzeylerde rengin tüm yüzeye eşit yayılması için hazırlanan renk karışımını iki kat uygulamak gerekebilir. Bu uygulama için ilk katın tamamen kurumasını beklemeye gerek yoktur.



    Bir sorunuz var veya özel bir teklife mi ihtiyacınız var?

    Tüm sorularınıza cevap bulmak ve bilgi almak için Whatsapp, SMS veya Çağrı yolu ile bize ulaşabilirsiniz.
    Özel bir teklif veya talepte bulunmak için lütfen çağrı yöntemini kullanınız.

    +90 (212) 727 0695
    +90 (212) 727 8523