Restol Boya

RESTOL KORUYOR, GÜZELLEŞTİRİYOR

Vacsol Aqua & Azure

  Tüm yumuşak ve sert ahşaplardan üretilen pergole, veranda, bahçe çiti, bahçe mobilyası ve çevre düzenleme elemanları için en uygun boyadır. Yağ bazlıdır, bu nedenle su geçirmez. Ahşaba derinlemesine nüfuz eder. Kabarmaz, soyulmaz, aşınmaz. Esnektir. Ahşabın esnekliğine uyum sağlar. Uygulandığı yüzeylerde, saten görünüm yaratır. Ekonomiktir: Az bir miktarı, geniş bir alanı kaplar. 4-6 saatte dokunma kuruluğuna gelir; 24 saat ara ile 2 kat uygulanır. 1 ve 5 litrelik kutularda, yarı şeffaf, göz alıcı 8 renk seçeneği sunar.

30 yılı aşkın bir süredir Avrupa'da pergole, veranda, bahçe çiti, bahçe mobilyası ve çevre düzenleme elemanlarında güvenle kullanılan Restol, doğal bir malzeme olan yağ bazlıdır. Çevre ve kullanıcı dostudur. Bir yandan, ahşabı en çetin hava koşullarına karşı korurken, bir yandan da onun güzelliğini artırır. Ahşabın doğal görünümünü kapatmaz, damarların görülmesini sağlar. Kat kat sürülebilen Restol, ayrıca astar uygulamasını gerektirmez.

Katı madde içeriği nedir? Rengine bağlı olarak, %60'a varan oranlarda katı madde içerir. Kurşun içermez.

Nasıl bir görünüm sunar? Yarı şeffaf, saten görünümlü bir yüzey yaratır. Ahşabın tüm güzeliğini ortaya çıkarır.

Kullanım alanları nelerdir? Restol'ü, tüm iç ve dış mekanlardaki yumuşak ve sert ahşaplarda kullanabilir, en iyi verimi alırsınız. ( Önemli! Tüm şeffaf vernikler gibi, Restol'ün Natural tipi de, pigment içermediğinden yeterli UV koruması sağlamaz. Bu nedenle dış mekânlarda uygulanması tavsiye edilmez.)

Nasıl uygulanır? Uygulanan ahşabın nem oranı %22'den fazla olmamalı. Restol, inceltilmeden, fırçayla sürülmelidir. En iyi sonuç, yassı bir fırça ile ince tabakalar halinde, ahşabın damarları yönünde sürülerek sağlanır.Kullanmadan önce iyice karıştırılmalıdır.

Kaç kat sürülür? Genellikle iki kat uygulama yeterlidir. Ancak, yüksek emiciliği olan ahşaplarda ve zorlu hava koşullarına maruz kalan yerlerde üçüncü kat uygulaması gerekebilir.

Kaplama/uygulama alanı ne kadardır? Düz yüzeylerde, 1 litre Restol, tek katla 12-16 m2'lik bir alanı kaplamak için yeterlidir.

Kuruma süresi ne kadardır? 4-6 saatte dokunma kuruluğuna ulaşır. 24 saat ara ile 2 kat uygulanır. Ancak, uygulanan tüm tabakaların tamamen kuruması 24-60 saatte gerçekleşir. Kurumanın, belirtilen zaman dilimlerinde gerçekleşmesi için, havadaki nem oranının %85'in altında, ısının 15-25° C arasında olması ve mekânda yeterli hava akımı bulunması gerekmektedir.

Bakımı nasıl yapılmalı? Restol'ün bakımı son derece kolaydır. Normal koşullarda 4-5 yılda bir bakım yeterlidir. Yeniden bakımı yapılacak yüzeyler, temizlendikten sonra hafifçe zımparalanır. Genelde tek kat Restol uygulamak, bakım için yeterlidir. Kötü hava koşullarından etkilenmiş kısımlara, Restol, iki kat sürülmelidir.

Farklı özellikte ahşaplara nasıl uygulanır? Restol, sert ve yumuşak ahşaplara uygulanabildiği gibi, daha önce ahşap koruyucu uygulanmış ahşaplar üzerinde de kullanılabilir. Aşırı miktarda doğal yağ içeren tik, iroko gibi ahşapların, uygulamadan önce, yağdan arındırılması gerekir. Bunun için, yüzey, selülozik tinerle temizlenmelidir. Restol'ün en büyük avantajlarından biri de ahşaba derinlemesine nüfuz etmesidir. Bu nedenle, uygulanacak ahşabın üzerinde, herhangi bir boya ya da türevleri olmamalıdır, varsa, öncelikle bu boya, ahşabın üzerinden tamamen çıkartılmalıdır.

Uygulama yöntemleri nelerdir?Restol, ahşaba, fırça ya da tabanca ile uygulanabilir. Tabanca ile uygulamada %10 oranında sentetik tiner katılarak inceltme sağlanabilir. Ancak bu işlem, ürünün rengini etkileyebileceği gibi, iklim koşullarına karşı koruyucu etkisini de azaltabilir. Restol Tanalith Green, Tanalith ile emprenye edilmiş ahşaplar için geliştirilmiştir. Özel bir bakım ürünüdür. Tanalith ile emprenyelenmiş ahşabı yenilemek ve grileşmesini engellemek için, fırça ile sürülür.

Renk seçenekleri nelerdir? Restol, standart olarak, 8 renk seçeneği sunmaktadır. Ancak, Restol’ün yarı şeffaf oluşu nedeniyle, ahşabın rengi son görünüşü etkileyebilir. Bu durum, özellikle kahverengi dışındaki renklerde geçerlidir. Bu nedenle daima, bir deneme uygulamasında yarar vardır.

Başka renk uygulamaları mümkün müdür? Farklı renkler elde etmek, standart renklerin çeşitli oranlarda karıştırılmasıyla mümkündür.



Bir sorunuz var veya özel bir teklife mi ihtiyacınız var?

Tüm sorularınıza cevap bulmak ve bilgi almak için Whatsapp, SMS veya Çağrı yolu ile bize ulaşabilirsiniz.
Özel bir teklif veya talepte bulunmak için lütfen çağrı yöntemini kullanınız.

+90 (212) 727 0695
+90 (212) 727 8523