Imersol Aqua

Türkiye'de, ahşap dostu Hemel tarafından sunuluyor.

Imersol Aqua

  Ahşap, kullanım süresini, emprenye işlemi ile uzatmaya devam ediyor. Emprenye işlemi uygulanan ahşap, demirden, betondan, plastikten daha uzun ömürlüdür, çürümez. Rutubet, mantar, böcek gibi yok edicilerden korunur. Dış koşullardan etkilenmez. Ahşabın doğallığı ve güzelliği yıllar boyu sürer. Türkiye'ye emprenye işlemini tanıtan öncü şirket Hemel'dir. Hemel, bu alandaki hizmetlerini, 1965'dan bu yana sürdürüyor. Imersol Aqua; su esaslı, insan ve çevre dostu bir emprenye maddesidir. Zemin seviyesi üzerindeki bütün ahşap elemanların korunması için kullanılır ve daldırma sistemiyle uygulanır. Ahşap elemanları mantar ve böcek tahribatına karşı korur. Emprenyeden sonra ahşabın boyutlarında hiçbir değişiklik olmaz; rutubet miktarında hiçbir artış olmaz.

Niçin Imersol Aqua kullanılmalıdır?
Binalarda zemin seviyesi üzerindeki ahşap elemanların mantar ve böceğe karşı korunmasını düşük maliyete sağlar. Tüm Avrupa ve İngiltere standartlarına uygundur. Imersol Aqua insan ve çevre sağlığına zararlı hiçbir madde içermez. Tüm katkı maddeleri uluslararası pazarda kabul edilmiş ve onaylanmıştır. Hemel kesintisiz Teknik Servis sağlar. Imersol Aqua kullanıma hazırdır.

Hangi ağaç türleri lmersol Aqua ile emprenye edilebilir?
 Ticari olarak kullanılmakta olan bütün çam ve çam gibi yumuşak ağaç türleri mantar ve böcek tahribatına karşı korunmak için Imersol Aqua ile emprenye edilebilir. Imersol Aqua binalarda, zemin seviyesi üzerindeki bütün ahşap elemanlar için uygundur.

Emprenye işlemi öncesi: Ahşap yapı malzemelerinde, Imersol Aqua ile gerçekleştirilecek emprenye işlemi öncesinde, tüm kesme, delme v.b. işlemlerinin tamamlanmış olması ve ahşap malzemenin son boyutlarına gelmiş olması gerekir. Emprenye işlemine girecek ahşabın rutubet ortamı son kullanım yerinin gerektirdigi denge rutubetinde olmalıdır.

Emprenye işlemi: Ahşap malzeme, saçtan veya polyester ve polipropilen gibi malzemelerden hazırlanan bir tankta Imersol Aqua emprenye maddesine tamamen daldırılarak, bekletilir. Daldırma süresi çam ve çam gibi yumuşak ağaçlar için en az 6 dakikadır. Ahşaba emdirilen emprenye maddesi 1 m3 ahşap icin 15 litrenin altında olmamalıdır. Emdirme işlemi sonrasında, emprenye edilen malzeme, daldırma tankını üzerinde 3 dakika tutularak yüzeydeki ilacın tank içine akması sağlanır. Ahşap malzeme bu işlemden sonra uygun bir şekilde istiflenerek kuruması için beklemeye bırakılır.

Kuruma süresi: Kuruma süresi en az 24 saattir. Bu süre ahşabın yapısı, emdirilen miktar ve hava şartlarına (havadaki nem oranı, sıcaklık ve rüzgar durumuna) göre artabilir.

Daldırma tankı: Daldırma tankı 1-2 mm.'lik saçtan veya yüksek yoğunluklu polyester ve polipropilen gibi malzemelerden imal edilebilir ve şu boyutlara sahip olmalıdır.

En: 40 cm.

Yükseklik: 40 cm.

Boy: En uzun ahşap malzemenin boyuna uygun. Imersol Aqua pasa karşı katkı maddesi içerdiği için saç tankta paslanma olmaz.

Boya uygulanması: Emprenye edilmiş ahşaba boya uygulamasından önce ahşap malzemenin tamamen kuruması beklenmelidir.

Emprenye işlemi ve sağlık kuralları: Emprenye edilmiş ve kurutulmuş malzeme sağlık açısından bir sorun yaratmaz, ancak yiyeceklerin depolanmasında kullanılmamalıdır. Uygulama sırasında eldiven kullanılmalı ve sigara içilmemelidir.



Bir sorunuz var veya özel bir teklife mi ihtiyacınız var?

Tüm sorularınıza cevap bulmak ve bilgi almak için Whatsapp, SMS veya Çağrı yolu ile bize ulaşabilirsiniz.
Özel bir teklif veya talepte bulunmak için lütfen çağrı yöntemini kullanınız.

+90 (212) 727 0695
+90 (212) 727 8523